ПРОЕКТ НА УСАИД ЗА ИНКЛУЗИЈА НА РОМИТЕ

ПРОЕКТ НА УСАИД ЗА ИНКЛУЗИЈА НА РОМИТЕ

ПРОЕКТ НА УСАИД ЗА ИНКЛУЗИЈА НА РОМИТЕ Цели Намалување на дискриминацијата врз Ромите. Подобрување на вклученоста на Ромите во општеството. Времетраење на проектот Јануари 2021 година – Јануари 2026 година Финансиска поддршка од УСАИД 1 милион долари Партнер за...
Официјално заврши Летниот семинар за борба против дискриминација и говор на омраза

Официјално заврши Летниот семинар за борба против дискриминација и говор на омраза

16 млади луѓе од цела Северна Македонија успешно го завршија Летниот семинар за борба против дискриминација и говор на омраза што се одржа во Охрид од 27 до 29 јуни. Учесниците имаа можност да дознаат повеќе за главните концепти на антидискриминација и борба против...
Миграциски триалог на Балканот

Миграциски триалог на Балканот

Име на проект: Миграциски триалог на Балканот Имплементирано од: Водечка организација: СОВЕТ ЗА БЕГАЛЦИ БАДЕН – ВИРТЕМБЕРГ Партнер: Институт за истражување и анализа на политики Ромалитико Поддржано од: Еразмус + Локација: Северна Македонија, Србија и Германија...
Миграциски триалог на Балканот

Образование на деца Роми во време на Ковид

Име на проект: Образование на деца Роми во време на Ковид Имплементирано од: Институт за истражување и анализа на политики Ромалитико Поддржано од: Ромски Едукативен Фонд Локација: Северна Македонија со таргет на Прилеп и Шуто Оризари Период на имплементација:...
Миграциски триалог на Балканот

Промовирање на меѓукултурно разбирање, помирување и прифаќање

Име на проект: Промовирање на меѓукултурно разбирање, помирување и прифаќање Имплементирано од: Водечка организација: Институт за ромска култура во Албанија (ИРКА) Партнер: Институт за истражување и анализа на политики Ромалитико Поддржано од: Регионална канцеларија...