Јавен повик за ангажирање на локални консултанти во рамки на проектот Заедно за просперитетна заедница

Monday, 23 January 2023
Јавен повик за ангажирање на локални консултанти во рамки на проектот Заедно за просперитетна заедница

Датум на објава: 23 јануари 2023 Краен рок на аплицирање: 10 февруари 2023 Работно време: Пола работно времеВреметраење: неопределено Институтот за истражување и анализа на политики – РОМАЛИТИКО го спроведува проектот Заедно за просперитетна заедница во партнерство со Здружението на граѓани - РОМАВЕРЗИТАС, Здружение на граѓани - Иницијатива за економски развој на Ромите - РЕДИ и Организација за јакнење и организирање на ромската заедница - РОМАНО АВАЗИ. Овој проект е финансиски поддржан од страна на Агенцијата на САД за меѓународен развој, УСАИД – Македонија и ќе се имплементира до јуни 2025 година. Примарниот фокус на проектот е поддршка во креирањето...

Јавен повик за ангажирање на теренски соработници во рамки на Проект на УСАИД за инклузија на Ромите

Monday, 23 January 2023
Јавен повик за ангажирање на теренски соработници во рамки на Проект на УСАИД за инклузија на Ромите

Институтот за истражување и анализи на политики – Ромалитико во периодот Јануари 2021 до Јануари 2024 година го спроведува проектот насловен Проект на УСАИД за инклузија на Ромите, финансиран од УСАИД – Македонија во партнерство со организациите ЗГ „Иницијатива за Економски Развој на Ромите- РЕДИ“, Организација за јакнење и организирање на ромската заедница “Романо Авази” и Здружение на граѓани Ромаверзитас. Опфатени општини: Дебар, Виница, Кочани, Куманово, Гостивар, Прилеп, Штип, Тетово, Кичево, Берово, Струмица, Радовиш, Кавадарци, Битола, Чаир, Шуто Оризари, Крива Паланка, Велес, Неготино, Ѓорче Петров. Целта на проектот е да го зголеми капацитетот на ромските лидери во заедницата како и...

ПОВИК ЗА ВРАБОТУВАЊЕ НА ДВЕ МЕДИЦИНСКИ СЕСТРИ

Thursday, 12 January 2023
ПОВИК ЗА ВРАБОТУВАЊЕ НА ДВЕ МЕДИЦИНСКИ СЕСТРИ

Институтот за истражување и анализа на политики – Ромалитико ќе даде поддршка за вработување на две медицински сестри. За таа цел, Ромалитико финансиски поддржан од Канцеларијата за Ромски иницијативи Фондација Отворено Општество – РИО Берлин, објавува ПОВИК за ангажирање на две медицински сестри што ќе работат во Здравствен Дом Скопје – Скопје. Потребни квалификации- Завршено минимум средно стручно (медицинско) образование- Стекната лиценца за работа како медицинска сестра Потребни вештини:- Компјутерски вештини и познавање на системот „Мој термин“- Уредно водење на медицинска документација- Испорака на квалитетна нега и тријажа на пациенти Лични карактеристики:- висок степен на лична организираност- способност за менаџирање...

ПОВИК ЗА АНГАЖИРАЊЕ НА ФИНАНСИСКИ МЕНАЏЕР [ПРОДОЛЖЕН РОК]

Monday, 19 December 2022
ПОВИК ЗА АНГАЖИРАЊЕ НА ФИНАНСИСКИ МЕНАЏЕР [ПРОДОЛЖЕН РОК]

Позиција: Финансиски менаџер Место: Скопје, Република Северна Македонија Работен јазик: Македонски јазик Работно време: 8 работни часа дневно Рок за аплицирање: 23 јануари 2023 Тип на договор: Определено Работниот ангажман ќе започне во текот на февруари 2023. Институтот за истражување и анализа на политики – Ромалитико објавува Јавен повик за ангажирање на финансиски менаџер. Ангажираниот финансиски менаџер ќе врши активности во рамки на административно-фининасиската канцеларија на Ромалитико на ниво на повеќе проекти. Опис на одговорности и задачи: Собирање и евиденција на комплетната финансиска документација;Евиденција на трошоци по буџетски ставки;Подготовка финансиски извештаи;Материјално и книговодствено работење;Следење на македонското сметководство и меѓународните сметководствени...

Поставување на заштитни огради/банкини на критични места од улицата 23 Август - Берово

Friday, 18 November 2022
Поставување на заштитни огради/банкини на критични места од улицата 23 Август - Берово

Денеска се одбележува завршувањето на втората иницијатива предводена од заедницата на Роми во Берово – Поставување на заштитни огради/банкини на критични места од улицата 23 Август. Важна улога во процесот на планирање, финансирање и имплементацијата на оваа иницијатива имаше локалното ромско население, кое даде свој придонес во транспортот на материјалите и нивна припрема како и работна рака во монтажа и бојадисување. За успешна реализација на оваа иницијатива важна улога имаше остварената добра соработка со општината, која обезбеди придонес преку набавка на банкините и надзор на целокупната работа од страна на двајца локални инспектори. Ова не е прва акција во Берово...

« »

POLITICS

ECONOMY

LAW

GENDER EQUALITY

The Romalitico team is composed of current students and alumni from the Central European University - Hungary. The expertise and dedication for Romani issues are essential motivation for the future existence of Romalitico.

More...

Romalitico

Romalitico is officially registered as a non-governmental and non-profit "Institute for Policy Research and Analysis - Romalitico" registered under the Law on Associations and Foundations in the Republic of North Macedonia. Romalitico operates in three programs, Politics, Economics, Law and focuses on evidence-based research, advocacy, monitoring and evaluation.

Mission

The mission of Romalitico is to promote a dynamic open society through analyses, evidence-based research and advocacy for influencing public policies, the relationship of power and the allocation of resources for Roma in the Republic of North Macedonia and Europe.

Vision

The Vision of Romalitico is to strive to challenge the status quo and improve the situation of Roma in Europe.

Follow us

Facebook  |  Twitter  |  Youtube  |  Instagram

LATEST PUBLICATIONS

Partners and Supporters

   
   
     

Find Us

Contact us

ul. Aminta treti (Leninova) br.33A/1-25,
1000 Skopje, North Macedonia

+389 75 314 504

[email protected]