Успешно завршени работилници од ЧЕТВРТИОТ МОДУЛ на Барвалипе школата

Изминатиот викенд (25, 26 и 27 јуни 2021 година) во хотел „Тино“ во Охрид се одржа четвртиот модул на Барвалипе школата на која по три модули онјлан на ZOOM, учесниците од 20 општини низ Републиката конечно се запознаа, разменија искуства, остварија контакти и ги надградија своите знаења и вештини со помош на предавањата од нашите тренери и говорници.

Секако, во своите посебни три модули (Правен монитор, Мобилизатори на заедницата, Бизнис фацилитатори) учесниците продолжија со подготовка на своите задачи на терен и поминаа низ симулации за истите, се со цел да понудат квалитетни услуги и помош на ромската зедница во своите матични општини почнувајќи од први јули.

Како си поминаа учесниците и кои теми ги разработија? Погледенте го краткото видео со најзначајните моменти.

 

Партнери и поддржувачи

   
   
     

Пронајдете не’

Контактирајте со нас

ул. Аминта трети (Ленинова) бр.33А/1-25,
1000 Скопје, Северна Македонија

+389 75 314 504

[email protected]