Анализа на предвремени парламентарни избори во Република Македонија: Отчетноста и одговорноста на политичките партии за нивните предизборни ветувања [2017]

Предвремените парламентарни избори беа предизвикани поради политичката криза која ја зафати Република Македонија. Лидерот на најголемата опозициска партија, Социјал Демократски Сојуз на Македонијса (СДСМ), Зоран Заев во Февруари 2015 почна да објавива прислушувани разговори за кои се тврди дека наводно укажуваат на вмешаност на високи државни функционери и државни службеници во изборна измама, корупција, злоупотреба на власта, корупција и притисок врз медиумите.  

Партнери и поддржувачи

   
   
     

Пронајдете не’

Контактирајте со нас

ул. Аминта трети (Ленинова) бр.33А/1-25,
1000 Скопје, Северна Македонија

+389 75 314 504

[email protected]