Спомнување на зборот „Ром/ски” во извештаите за напредок на државите од Западен Балкан

Европската Комисија го публикуваше новиот извештај за напредок на државите од Западен Балкан  

Во овогодишните извештаи најмногу спомнување на зборот „Ром/ски“ има во извештајот на Србија (39) потоа во Црна Гора (38) и Албанија (36). 

Во споредба со претходната година најголем скок во спомнување на зборот „Ром/ски“ има во Србија (2019 година - 26; 2020 година - 39), додека трендовски гледано во Република Северна Македонија (2019 година - 37; 2020 година - 35) и Босна и Херцеговина (2019 година - 37; 2020 година - 25)  има намалување на повторувањето на зборот „Ром/ски“.

Партнери и поддржувачи

   
   
     

Пронајдете не’

Контактирајте со нас

ул. Аминта трети (Ленинова) бр.33А/1-25,
1000 Скопје, Северна Македонија

+389 75 314 504

[email protected]