Објавени огласи за вработување во Јавна и Државна администрација (Јануари 2021)

Ромалитико нотира вкупно 10 објавени огласи за вработување на Роми во месец декемри 2020 на aa.mk  (вклучувајќи ги податоците од инфографик 1 декември 2020) Ромалитико нотира и вкупно 1 објавено работно место за Роми во месец јануари 2021 на aa.mk

Приказ на објавени работни места за административни службеници по етничка припадност за месец декември 2020 (оглас бр. 334/2020 до 346/2020) и Приказ објавени работни места за административни службеници по етничка припадност за месец јануари 2021 (01/2021 до 17/2021) Правичната застапеност на ромската заедница во државната и јавната администрација е една од приоритетните цели на Ромалитико.

 

Партнери и поддржувачи

   
   
     

Пронајдете не’

Контактирајте со нас

ул. Аминта трети (Ленинова) бр.33А/1-25,
1000 Скопје, Северна Македонија

+389 75 314 504

[email protected]