Видео прилог на Телевизија М-Нет од Штип

Видео прилог на Телевизија М-Нет од Штип

Во тек е реконструкција на 250 метри крак од населбата „Света Недела“. Нашите граѓани Роми се задоволни. Проследете во видео прилогот на Телевизија М-Нет од Штип. „Улица 1“ е една од поголемите кракови од вкупните 8 во населбата „Света Недела“ која важи како една од...
Потпишан Анекс на договорот за соработка со општина Неготино

Потпишан Анекс на договорот за соработка со општина Неготино

Потпишан Анекс на договорот за соработка со општина Неготино за реконструкција на улица во должина од 410 метри во село Криволак, со кој се регулира финансиското учество на Општина Неготино и на Институтот Ромалитико. Покрај потпишување на анексот, договорени се и...
Бетонирање крак на улицата Стамен Манов

Бетонирање крак на улицата Стамен Манов

Денес сме во општина Кочани за да го потпишеме договорот за локалната акција “Бетонирање крак на улицата Стамен Манов” во ромското маало. Уличниот крак е на потегот кон Колерски Гробишта, со должина од 120 м и со различна ширина од 1,5 до 3 м. Со оваа акција...
Локални акции во Кочани

Локални акции во Кочани

Погледнeте како се одвиваше реализацијата на двете локални акции во Кочани. Едната за чистење на депонија и поставување на 3 контејнери за отпад со цел решавање на проблем кој постојано се повторува на месноста Полаткси пат и втората за поставување на сообраќајно...