Започнаа градежните работи во градинката “7 септември” во село Црник, Општина Пехчево.

Започнаа градежните работи во градинката “7 септември” во село Црник, Општина Пехчево.

Започнаа градежните работи во детската градинка во село Црник, Општина Пехчево. Изминатава недела се почна со ископување на дренажата, со што треба да биде обиколен со ископан ров целиот објект, за да се премине кон поставување на дренажните материјали. Се работи во...
Видео прилог на Телевизија М-Нет од Штип

Видео прилог на Телевизија М-Нет од Штип

Во тек е реконструкција на 250 метри крак од населбата „Света Недела“. Нашите граѓани Роми се задоволни. Проследете во видео прилогот на Телевизија М-Нет од Штип. „Улица 1“ е една од поголемите кракови од вкупните 8 во населбата „Света Недела“ која важи како една од...
Потпишан Анекс на договорот за соработка со општина Неготино

Потпишан Анекс на договорот за соработка со општина Неготино

Потпишан Анекс на договорот за соработка со општина Неготино за реконструкција на улица во должина од 410 метри во село Криволак, со кој се регулира финансиското учество на Општина Неготино и на Институтот Ромалитико. Покрај потпишување на анексот, договорени се и...
Нова акција во село Калуѓерица, Радовиш

Нова акција во село Калуѓерица, Радовиш

Потпишан меморандум за нова акција, овој пат во село Калуѓерица, Радовиш Акцијата предвидува фотоволтаична централа за снабдување со струја на селото и јавно осветлување со постојана електрична енергија Меморандумот е потпишан помеѓу општина Радовиш, Ромалитико, LAG...
реконструкција на 250 метри крак од населбата „Света Недела“

реконструкција на 250 метри крак од населбата „Света Недела“

Започна реконструкција на 250 метри крак од населбата „Света Недела“. „Улица 1“ е една од поголемите кракови од вкупните 8 во населбата „Света Недела“ која важи како една од најважните за транзит и движење на населението. При поројни дождови оваа улица станува...