Идни активности во општина Струмица

Идни активности во општина Струмица

Во петокот во Струмица беше одржан работен состанок со г-дин Костадин Костадинов, градоначалник на општина Струмица. Од средбата произлегоа следните договорени активности: бетонирање на улиците Братство, Ѓорѓи Василев и делот во Царски Мост Во рамки на кампањата...
Поставување на постојки во општина Виница

Поставување на постојки во општина Виница

Денес во Виница го најавуваме финализирањето на првата локална иницијатива на ромската заедница поддржана од општината и Ромалитико. Поставени се постојки за чекање на јавен превоз на две локации во ромското маало. Едната кај џамијата, а другата во близина на...
Средба со градоначалникот на Пробиштип – Драган Анастасов

Средба со градоначалникот на Пробиштип – Драган Анастасов

На средбата со градоначалникот на Пробиштип – Драган Анастасов се разговараше за изнаоѓање на решенија во врска со неколку долгорочни проблеми на заедницата: Населба Драч – асфалтирање на улица, поставување на фекална канализација и прочистителна станица...