Информативно видео за големиот Ферус Мустафов (THE KING) !

Информативно видео за големиот Ферус Мустафов (THE KING) !

Додека сеуште го гледате преносот во живо од нашиот вчерашен настан и ги средувате вашите импресии би сакале да ви го презентираме видеото за категоријата ЖИВОТНО ДЕЛО кое поради сплет на околности не беше емитувано, а тоа е кратката историја на нашиот и ваш ФЕРУС...
Средба со г. Себастијан Милардо, претставник на УСАИД за Европа и Евроазија од канцеларијата во Вашингтон

Средба со г. Себастијан Милардо, претставник на УСАИД за Европа и Евроазија од канцеларијата во Вашингтон

Денес ги презентиравме нашите активности и импактот во ромската заедница. Наш гостин беше г. Себастијан Милардо, претставник на УСАИД за Европа и Евроазија од канцеларијата во Вашингтон. Остануваме посветени на промените што заедницата ги...
Поставување на постојки во општина Виница

Поставување на постојки во општина Виница

Денес во Виница го најавуваме финализирањето на првата локална иницијатива на ромската заедница поддржана од општината и Ромалитико. Поставени се постојки за чекање на јавен превоз на две локации во ромското маало. Едната кај џамијата, а другата во близина на...
Средба со градоначалникот на Пробиштип – Драган Анастасов

Средба со градоначалникот на Пробиштип – Драган Анастасов

На средбата со градоначалникот на Пробиштип – Драган Анастасов се разговараше за изнаоѓање на решенија во врска со неколку долгорочни проблеми на заедницата: Населба Драч – асфалтирање на улица, поставување на фекална канализација и прочистителна станица...