РОМАЛИТИКО ПОТКАСТ СИТЕ ЕПИЗОДИ

РОМАЛИТИКО ПОТКАСТ СИТЕ ЕПИЗОДИ

Ромалитико започнува свој сопствен подкаст во кој ќе гостуваат многу наши познати Роми кои направиле промена во општеството на позитивен начин. Први се гостите кои се поврзани со промоцијата на нашата култура, идентитет, традиција и култура. Сите епизоди ќе бидат...
ЈАВЕН ПОВИК ЗА АНГАЖИРАЊЕ НА ЕДЕН (1) ПРОЕКТЕН МЕНАЏЕР

ЈАВЕН ПОВИК ЗА АНГАЖИРАЊЕ НА ЕДЕН (1) ПРОЕКТЕН МЕНАЏЕР

Позиција: Еден (1) проектен менаџер Место: Скопје, Република Северна Македонија Работен јазик: Македонски јазик Работно време: 8 работни часа дневно Рок за аплицирање: 17 ноември 2023 Институтот за истражување и анализи на политики – Ромалитико во периодот Јануари...
Ромите во Извештај за напредокот на Република Северна Македонија за 2023 година

Ромите во Извештај за напредокот на Република Северна Македонија за 2023 година

Ромалитико како и секоја година така и оваа година продолжува да ги следи наодите, заклучоците и препораките кои произлегуваат од последниот Извештај за напредокот на Република Северна Македонија за 2023 година на Европската Комисија кои се однесуваат на ромската...