Информативно видео за големиот Ферус Мустафов (THE KING) !

Информативно видео за големиот Ферус Мустафов (THE KING) !

Додека сеуште го гледате преносот во живо од нашиот вчерашен настан и ги средувате вашите импресии би сакале да ви го презентираме видеото за категоријата ЖИВОТНО ДЕЛО кое поради сплет на околности не беше емитувано, а тоа е кратката историја на нашиот и ваш ФЕРУС...
Реконструкција на градинката во Црник

Реконструкција на градинката во Црник

Децата од Црник ќе добијат подобри услови во градинката “7 септември”. Денес бевме во посета на Црник и Пехчево. Бевме во градинката “7 септември” која беше посочена како приоритет од страна на локалната ромска заедница. Реконструкцијата на градинката е од...
Зелени ромски маала

Зелени ромски маала

Започнува кампањата „Зелени ромски маала“ низ земјава! Прва ни е Битола, а во неа изминатиов викенд реализиравме: Еколошка акција за расчистување на игралиштето во кругот на месната заедница „Димитар Влахов“. Обновување на спортското игралиште и организација на турнир...
Договор за ул. Јордан Џунов-општина Велес

Договор за ул. Јордан Џунов-општина Велес

Тимот на Ромалитико потпиша договор за соработка со општина Велес за реализирање на локална акција за реконструкција на фекална канализација и бетонирање на пристапна патека од 135 метри на ул. Јордан Џурнов. Со реализирањето на оваа локална акција ќе се заштити...
Најава за реконструкција на канал за вода и асфалтирање на улица во населба Поток

Најава за реконструкција на канал за вода и асфалтирање на улица во населба Поток

Денес во Тетово најавуваме реконструкција на отворен канал за отпадна вода на ул. Прохор Пчински и асфалтирање на ул. Јадранска во населбата Поток! За овие две акции одлучи самата заедница, а се издвоени приближно 50.000 евра. Финансиската поддршка е обезбедена од...