ЈАВЕН ПОВИК ЗА АНГАЖИРАЊЕ НА ЕДЕН (1) ПРОЕКТЕН МЕНАЏЕР

ЈАВЕН ПОВИК ЗА АНГАЖИРАЊЕ НА ЕДЕН (1) ПРОЕКТЕН МЕНАЏЕР

Позиција: Еден (1) проектен менаџер Место: Скопје, Република Северна Македонија Работен јазик: Македонски јазик Работно време: 8 работни часа дневно Рок за аплицирање: 17 ноември 2023 Институтот за истражување и анализи на политики – Ромалитико во периодот Јануари...
Честитки до американскиот народ за Денот на назависноста

Честитки до американскиот народ за Денот на назависноста

Нашата организација, работејќи посветено на предизвикување на статус-кво состојбата и унапредување на ромската заедница, и се приклучува на американската нација во славењето на духот на независноста, единството и слободата. Ги упатуваме нашите најтопли честитки до...
Средба со г. Себастијан Милардо, претставник на УСАИД за Европа и Евроазија од канцеларијата во Вашингтон

Средба со г. Себастијан Милардо, претставник на УСАИД за Европа и Евроазија од канцеларијата во Вашингтон

Денес ги презентиравме нашите активности и импактот во ромската заедница. Наш гостин беше г. Себастијан Милардо, претставник на УСАИД за Европа и Евроазија од канцеларијата во Вашингтон. Остануваме посветени на промените што заедницата ги...
Договор за две локални акции во Тетово

Договор за две локални акции во Тетово

Заедно со директорката на Агенцијата на САД за меѓународен развој – УСАИД, Џери Дајбл, го посетивме Тетово. Успеавме да ги посетиме локациите кои беа идентификувани како приоритети за локални акции од страна на ромската заедница во Тетово. Од посетата заклучивме дека...