Започнаа градежните работи во градинката “7 септември” во село Црник, Општина Пехчево.

Започнаа градежните работи во градинката “7 септември” во село Црник, Општина Пехчево.

Започнаа градежните работи во детската градинка во село Црник, Општина Пехчево. Изминатава недела се почна со ископување на дренажата, со што треба да биде обиколен со ископан ров целиот објект, за да се премине кон поставување на дренажните материјали. Се работи во...
Нова акција во село Калуѓерица, Радовиш

Нова акција во село Калуѓерица, Радовиш

Потпишан меморандум за нова акција, овој пат во село Калуѓерица, Радовиш Акцијата предвидува фотоволтаична централа за снабдување со струја на селото и јавно осветлување со постојана електрична енергија Меморандумот е потпишан помеѓу општина Радовиш, Ромалитико, LAG...
реконструкција на 250 метри крак од населбата „Света Недела“

реконструкција на 250 метри крак од населбата „Света Недела“

Започна реконструкција на 250 метри крак од населбата „Света Недела“. „Улица 1“ е една од поголемите кракови од вкупните 8 во населбата „Света Недела“ која важи како една од најважните за транзит и движење на населението. При поројни дождови оваа улица станува...
Реконструкција на градинката во Црник

Реконструкција на градинката во Црник

Децата од Црник ќе добијат подобри услови во градинката “7 септември”. Денес бевме во посета на Црник и Пехчево. Бевме во градинката “7 септември” која беше посочена како приоритет од страна на локалната ромска заедница. Реконструкцијата на градинката е од...
Идни активности во општина Струмица

Идни активности во општина Струмица

Во петокот во Струмица беше одржан работен состанок со г-дин Костадин Костадинов, градоначалник на општина Струмица. Од средбата произлегоа следните договорени активности: бетонирање на улиците Братство, Ѓорѓи Василев и делот во Царски Мост Во рамки на кампањата...