Во понеделник, на 4 ноември, заменик-министерот за политички систем и односи меѓу заедниците, г-динот Неџад Мехмедовиќ оствари средба со Суад Скендери, извршен директор на Институтот за истражување и анализа на политики – Ромалитико.