Дата бази

Не се пронајдени резултати

Во моментов нема објави во оваа категорија или за ова пребарување.

Библиотека

Не се пронајдени резултати

Во моментов нема објави во оваа категорија или за ова пребарување.

Извештаи

Не се пронајдени резултати

Во моментов нема објави во оваа категорија или за ова пребарување.

Истражувања

Анализа на јавното мислење на ромската заедница за евроинтеграцијата на Република Северна Македонија

Анализа на јавното мислење на ромската заедница за евроинтеграцијата на Република Северна Македонија

За разлика од двете најголеми етнички заедници во земјата поддршката на ромската заедница според истражувањето на Ромалитико за членство во ЕУ е поголема од етничките Македонци...

read more

Инфографици

Не се пронајдени резултати

Во моментов нема објави во оваа категорија или за ова пребарување.

Опеди

Ромите во Извештај за напредокот на Република Северна Македонија за 2023 година

Ромите во Извештај за напредокот на Република Северна Македонија за 2023 година

Ромалитико како и секоја година така и оваа година продолжува да ги следи наодите, заклучоците и препораките кои произлегуваат од последниот Извештај за напредокот на Република...

read more
Потребна е едногласнa поддршка од сите ромски чинители за гласање на уставните измени

Потребна е едногласнa поддршка од сите ромски чинители за гласање на уставните измени

Ромските општествени фактори вклучувајќи ги политичките партии од двата спектри, невладините организации и сите други групи едногласно ќе ги поддржат уставните измени затоа што...

read more

Интервјуа

Не се пронајдени резултати

Во моментов нема објави во оваа категорија или за ова пребарување.