ОУ „Ванчо Китанов“ во селото Црник, Пехчево доби 3 нови тоалети

ОУ „Ванчо Китанов“ во селото Црник, Пехчево доби 3 нови тоалети

Во целосно нова доградба на крајот од училниците, ОУ „Ванчо Китанов“ во селото Црник, Пехчево доби 3 нови тоалети (со посебна кабина за лица со посебни потреби). Сите 63 ученици и целосниот персонал на училиштето конечно имаат нови тоалети по 4 месеци интензивна...
Oбука на фацилитаторите за економски развој (We Effect)

Oбука на фацилитаторите за економски развој (We Effect)

Започна обуката на фацилитаторите за економски развој која ќе се одржи денес и утре во Скопје. Обуката има за цел зајакнување на знаењата и вештините на фацилитаторите во делот на вработување, мапирање на формални и неформални претприемачи, идентификување на бариери и...
Суад Скендери на Форумот за филантропија 2024

Суад Скендери на Форумот за филантропија 2024

Нашиот програмски менаџер, Суад Скендери, ги сподели искуствата и предизвиците од нашето делување како Институт Ромалитико на тема “Подигнување на довербата во граѓанскиот сектор” на Форумот за филантропија 2024 организиран од КОНЕКТ. Во едночасовна плодна дискусија...
Замената на 28 врати во ОУ „Братсво Миѓени“ во Тетово

Замената на 28 врати во ОУ „Братсво Миѓени“ во Тетово

Со замената на 28 стари и нефункционални врати повеќе од 1720 ученици добија подобри услови за мирно следење на часовите и наставата. Успешно е завршена уште една локална акција во ОУ „Братсво Миѓени“ во Тетово. Вредноста на оваа акција изнесува околу 452.000 денари....
Јавен повик за ангажирање на проектни менаџери

Јавен повик за ангажирање на проектни менаџери

Рок за аплицирање: 1 Јуни 2024 Институтот за истражување и анализа на политики – Ромалитико објавува Јавен повик за ангажирање на проектни менаџери. Проектните менаџери треба да планираат, да ги имплементираат и успешно да ги извршуваат активностите во согласност со...
ПОВИК ЗА УЧЕСНИЦИ ЗА НАЦИОНАЛЕН ТРЕНИНГ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ ЗА ЧОВЕКОВИ ПРАВА СО МЛАДИ ЛУЃЕ

ПОВИК ЗА УЧЕСНИЦИ ЗА НАЦИОНАЛЕН ТРЕНИНГ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ ЗА ЧОВЕКОВИ ПРАВА СО МЛАДИ ЛУЃЕ

Датум на одржување: oд 24 јули (пристигнување 10:00ч.) – 27 јули (заминување 14:00ч.) Локација: хотел Радика, Маврово Институтот за истражување и анализа на политики – РОМАЛИТИКО во партнерство со Здружението на граѓани „РОМАВЕРЗИТАС“ Скопје распишува јавен повик за...