Гостување на ТВ Телма по повод 5-ти ноември, Денот на ромскиот јазик на Шенас Имер и Кенан Таир од Проект на УСАИД за инклузија на Ромите.
Промоција на едукативната игра „Sikljovaja Romane“ со 100 ромски зборови базирана на концептот на игрите МЕМОРИЈА и АСОЦИЈАЦИЈА се со цел промоција на ромскиот јазик преку ефективниот концепт на учење преку игра.
Разговор и за општата цел и активностите на терен на Проект на УСАИД за инклузија на Ромите како и презентирање на интересни и важни факти за ромскиот јазик, неговата научна лингвистичка основа и што треба да се превземе за зачувување и промоција на ромскиот јазик во иднина.
Bahtalo o dive e romane čhibjakoro, o pandžto novembro!
Погледнете го гостувањето тука.