Еврокомесарот за проширување и добрососедство, Оливер Вархеи на вчерашната прес конференција при претставувањето на извештајот на Европската комисија за напредокот на земјата на патот кон, како и економскиот план за Западен Балкан се осврна на важноста за учеството на ромската заедница на пазарот на труд.

<iframe src=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=314&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fromalitico%2Fvideos%2F1708039172706497%2F&show_text=false&width=560&t=0″ width=”560″ height=”314″ style=”border:none;overflow:hidden” scrolling=”no” frameborder=”0″ allowfullscreen=”true” allow=”autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share” allowFullScreen=”true”></iframe>