Има ли во оваа држава волја да се сменат работите на подобро во однос на дискриминиција на Ромите, образованието, пристап до здравствени услуги, рамнопрaвно учевство во сите сфери на општествeното живеење. Може ли да се подобри состојбата со невработеноста како еден од најголемите проблеми. На оваа проблематика на NovaTV говореше Елвис Шаќири од Ромалитико.

https://novatv.mk/mladite-obrazovani-romi-baraat-promeni-i-nudat-preporaki-za-reshavane-na-problemite/