На 3ти јули 2020 Елвис Шаќири и Суад Скендери од Ромалитико остварија состанок со канцеларијата на ОБСЕ и со г-динот Питер Палмер од специјалната мисија за проценка на изборите при ОБСЕ/ОДИХР.