Ромалитико на 12 февруари, 2021 година заедно со амбасадорката на Британската Амбасада, Рејчел Галовеј беа во посета на Општина Шуто Оризари и во рамки на проектот “UKaid in Roma Communities” поддржан од страна на British Embassy Skopje ja предадоа донацијата во средства за лична хигиена и дезинфекција за површини за детската градинка “8 Април”, училиштата и општината. Донацијата изнесуваше 269.750 денари.