👉 Овој месец во рамки на Ромалитико Барометар истражуваме: – јавно мислење за претседателските и парламентарните избори 2024 – индекс на транспарентност и достапност на институциите

👉 Во тек е истражувањето за јавното мислење за антициганизмот во Република Северна Македонија

👉 Наскоро ќе ги објавиме резултатите од истражувањата за:
– дигитални вештини на Роми и
– младинска невработеност на Роми