Аваја на доручекот со новинари ги презентираше импресиите од терен и објави дека собра повеќе од 10.000 потписи. На оваа средба со новинари Аваја го најави крајниот настан од кампањата Ние Гласаме Ние Одлучуваме, односно јавната средба на претседателските кандидати Гордана Силјановска Давкова и Стево Пендаровски.