Ромалитико како дел од бара од пратеничката Љатифе Шиковса да достави амандман за предлог буџетот за 2021 година во кое се бара зголемување на буџетот во рамки на Министерството за транспорт и врски од 20 на 40 милиони денари.

Со амандманот се предлага да се обезбедат средства во висина од 40.000.000 овие средства кои се потребни заради реализација инфраструктурни проекти од општините во ромските населби, за реализација на проекти за водоводна и канализациона мрежа, асфалтирање на улици и создавање на основни услови за живот во Ромските населби во општините каде што живеат Роми.

Линк до амандманот: https://tinyurl.com/yytq4w5n