На 7ми ноември 2024, г-а Жанет Маркушова, сопруга на амбасадорот на Словачката Амбасада во Северна Македонија покани група на Ромки жени активистки на попладневно дружење.

На оваа средба учествуваа претставнички од:
ROMALITICO, REDI, ERRC, REF, GFoD, LULUDI како и Фикрија Таир, советничка во кабинетот на Претседателот на РСМ.