Потпишан меморандум за нова акција, овој пат во село Калуѓерица, Радовиш

Акцијата предвидува фотоволтаична централа за снабдување со струја на селото и јавно осветлување со постојана електрична енергија

Меморандумот е потпишан помеѓу општина Радовиш, Ромалитико, LAG Plackovica / ЛАГ Плачковица и Rural Development Network of North Macedonia.