ОУ „Ванчо Китанов“ во селото Црник, Пехчево доби 3 нови тоалети

ОУ „Ванчо Китанов“ во селото Црник, Пехчево доби 3 нови тоалети

Во целосно нова доградба на крајот од училниците, ОУ „Ванчо Китанов“ во селото Црник, Пехчево доби 3 нови тоалети (со посебна кабина за лица со посебни потреби). Сите 63 ученици и целосниот персонал на училиштето конечно имаат нови тоалети по 4 месеци интензивна...
Суад Скендери на Форумот за филантропија 2024

Суад Скендери на Форумот за филантропија 2024

Нашиот програмски менаџер, Суад Скендери, ги сподели искуствата и предизвиците од нашето делување како Институт Ромалитико на тема “Подигнување на довербата во граѓанскиот сектор” на Форумот за филантропија 2024 организиран од КОНЕКТ. Во едночасовна плодна дискусија...
Замената на 28 врати во ОУ „Братсво Миѓени“ во Тетово

Замената на 28 врати во ОУ „Братсво Миѓени“ во Тетово

Со замената на 28 стари и нефункционални врати повеќе од 1720 ученици добија подобри услови за мирно следење на часовите и наставата. Успешно е завршена уште една локална акција во ОУ „Братсво Миѓени“ во Тетово. Вредноста на оваа акција изнесува околу 452.000 денари....
Асфалтирање на крак од улица „Панко Брашнаров“ во должина од 240 метри

Асфалтирање на крак од улица „Панко Брашнаров“ во должина од 240 метри

Започна реализирање на уште една успешна приказна и уште едно трајно дело кое е во интерес на Ромите. Во тек е асфалтирање на крак од улица Панко Брашнаров во должина од 240 метри. Најсреќни сме за дечињата од оваа маало бидејќи ќе можат безбедно и среќно да...
Еко-мурал во Делчево

Еко-мурал во Делчево

Ромалитико и МОФ во заедничка акција за поткренување на свесноста кај граѓаните од Делчево за зачувување на животната средина! Од денес натаму овој мурал нацртан од наши млади активисти постојано ќе ги потсетува сите граѓани, од најмали до најстари, за важноста на...
Асфалтирани се две улици во Ѓорче Петров по повеќе децении!

Асфалтирани се две улици во Ѓорче Петров по повеќе децении!

Асфалтирани се две улици во Ѓорче Петров по повеќе децении! Ул. „Лука Геров 14“ во должина од над 170 метри и ул. Црногорска во должина од над 300 метри. Вкупната вредност на асфалтирањата за двете улици изнесува околу 2,5 милиони денари. Голема благодарност до...