Потпишан Анекс на договорот за соработка со општина Неготино за реконструкција на улица во должина од 410 метри во село Криволак, со кој се регулира финансиското учество на Општина Неготино и на Институтот Ромалитико.

Покрај потпишување на анексот, договорени се и следни локални акции во ромското маало во Криволак.

Одржавме и теренска посета на улицата која треба во следниот период да се асфалтира и разговаравме со нашата ромската заедница во село Криволак.

https://fb.watch/p9xJRyZCvk/