🎯 По повод 8 Април – Меѓународниот ден на Ромите, Институтот Ромалитико заедно со Заменик амбасадорот на САД Ерик Мејер ја посети фабриката Lear Corporation.
✅ Ромалитико во изминатите неколку години успешно регрутираше 80 Роми кои се вработија во фабриката.
🤝 Денес на состанокот беа присутни и неколку вработени Роми кои работат како инженери, тим лидери и менаџери и ова покажува дека Ромите може да напредуваат во својата кариера.
👍 Леар покажа одличен модел на #инклузија и #различност и треба да служи како пример за останатите Македонски компании.
💼 Во моментот во Lear Corporation има вкупно 214 вработени Роми.