🎯 Започна реализирање на уште една успешна приказна и уште едно трајно дело кое е во интерес на Ромите.
👉 Во тек е асфалтирање на крак од улица Панко Брашнаров во должина од 240 метри.
🫶 Најсреќни сме за дечињата од оваа маало бидејќи ќе можат безбедно и среќно да посетуваат училиште одејќи со чисти чевли без кал. Благодарност до нашиот тим Erol Ademov Хусеин Еминов во Штип и локалната заедница! Благодарност до општина Штип за заедничката иницијатива и работа!
🎯 Ромалитико продолжува со посветена работа и локални акции кои значат подобрување на условите на живот на ромската заедница низ целата држава.