Во тек е реконструкција на 250 метри крак од населбата „Света Недела“. Нашите граѓани Роми се задоволни. Проследете во видео прилогот на Телевизија М-Нет од Штип.

„Улица 1“ е една од поголемите кракови од вкупните 8 во населбата „Света Недела“ која важи како една од најважните за транзит и движење на населението.

При поројни дождови оваа улица е свлечиште на кал кое го отежнува движењето на населението и претставува опасност за повреди и лизгање на земјиште.

Оваа е прва интервенција во оваа населба која решава проблем на населението кој постои од самиот почеток на населбата, околу 50 години.

https://fb.watch/palGcrtOir/