Во петокот во Струмица беше одржан работен состанок со г-дин Костадин Костадинов, градоначалник на општина Струмица.

Од средбата произлегоа следните договорени активности:

бетонирање на улиците Братство, Ѓорѓи Василев и делот во Царски Мост

Во рамки на кампањата Зелени ромски маала:

расчистување на просторот на ул. Бетовенова, поставување на нова јавна чешма, клупи за седење, мали кантички за отпад, соларно улично светло

расчистување на шутот кај детското игралиште на ул. Ѓорѓи Вадилев