❓ ШТО ПОСТИГНАВМЕ ВО 2023 СО „ЗАЕДНО ЗА ПРОСПЕРИТЕТНА ЗАЕДНИЦА“
 
✅ Реализиравме 2️⃣9️⃣ акции во висина од 2️⃣7️⃣,1️⃣8️⃣7️⃣,0️⃣6️⃣2️⃣ милиони денари за развој на животниот стандард на повеќе од 1️⃣3️⃣.5️⃣ илјади Роми во 1️⃣5️⃣ општини.
🚧 реконструиравме патишта од над 2,5 km како и 6 објекти
🚰 поставивме 235 m канализациони мрежи во 2 општини
🔦 осветливме 1.5 km пат во ромските маала
♻ организиравме 5 еколошки акции со над 200 млади за почиста животна средина на критични места
🙌 мотивиравме 5 самоиницирачки акции со нашите Роми
📌 12 од акциите опфатија над 50 лица од ранливи групи
💰 генериравме над 17.4 милиони денари поддршка
🎯 Моментално активни се 2️⃣5️⃣ акции во истите области, а следат и многу нови во текот на 2024!
 
📣 Ова се локални акции иницирани и спроведени од Ромите во нивните маала!
✨ Sare barabar amenge bash romano anglunipa! Oven saste!
🙏 Благодарност до сите општини и институции за нивната поддршка и донации како и целата структура на Ромалитико!