♻️ Ромалитико и МОФ во заедничка акција за поткренување на свесноста кај граѓаните од Делчево за зачувување на животната средина!
🍃 Од денес натаму овој мурал нацртан од наши млади активисти постојано ќе ги потсетува сите граѓани, од најмали до најстари, за важноста на грижата кон природата.
🌳 Ова е само една акција од многуте на Ромалитико за подобрување на инфраструктурата и стандардот на животот на нашите Роми од Делчево.