Нова акција во село Калуѓерица, Радовиш

Нова акција во село Калуѓерица, Радовиш

Потпишан меморандум за нова акција, овој пат во село Калуѓерица, Радовиш Акцијата предвидува фотоволтаична централа за снабдување со струја на селото и јавно осветлување со постојана електрична енергија Меморандумот е потпишан помеѓу општина Радовиш, Ромалитико, LAG...
реконструкција на 250 метри крак од населбата „Света Недела“

реконструкција на 250 метри крак од населбата „Света Недела“

Започна реконструкција на 250 метри крак од населбата „Света Недела“. „Улица 1“ е една од поголемите кракови од вкупните 8 во населбата „Света Недела“ која важи како една од најважните за транзит и движење на населението. При поројни дождови оваа улица станува...
Romani Jagorin ‘22

Romani Jagorin ‘22

Вашите коментари, реакции и пофалби за Romani Jagorin ‘22 не стивнуваат во инбокс. Така знаеме дека заедно искреиравме позитивна историја за нас како Роми вчеравечер ова време во Македонска Филхармонија! 🔴 Erati o Roma sikavgje kaj šaj te kheden pe em te vazden...
Информативно видео за големиот Ферус Мустафов (THE KING) !

Информативно видео за големиот Ферус Мустафов (THE KING) !

Додека сеуште го гледате преносот во живо од нашиот вчерашен настан и ги средувате вашите импресии би сакале да ви го презентираме видеото за категоријата ЖИВОТНО ДЕЛО кое поради сплет на околности не беше емитувано, а тоа е кратката историја на нашиот и ваш ФЕРУС...
Средба со г. Себастијан Милардо, претставник на УСАИД за Европа и Евроазија од канцеларијата во Вашингтон

Средба со г. Себастијан Милардо, претставник на УСАИД за Европа и Евроазија од канцеларијата во Вашингтон

Денес ги презентиравме нашите активности и импактот во ромската заедница. Наш гостин беше г. Себастијан Милардо, претставник на УСАИД за Европа и Евроазија од канцеларијата во Вашингтон. Остануваме посветени на промените што заедницата ги...
Реконструкција на градинката во Црник

Реконструкција на градинката во Црник

Децата од Црник ќе добијат подобри услови во градинката “7 септември”. Денес бевме во посета на Црник и Пехчево. Бевме во градинката “7 септември” која беше посочена како приоритет од страна на локалната ромска заедница. Реконструкцијата на градинката е од...