Реазлизирани проекти во Кочани преку РОМАКТЕД II ФАЗА програмата

Реазлизирани проекти во Кочани преку РОМАКТЕД II ФАЗА програмата

Реазлизирани проекти во Кочани преку РОМАКТЕД II ФАЗА програмата: Завршување на четврти степен на формално средно образование за 3 или 5 возрасни Роми и нивно вработување во локални компании. Туторска програма за ученици Роми во основното образование кои се вклучени...
Спортски натпревар за поддршка на образовниот процес на децата Роми

Спортски натпревар за поддршка на образовниот процес на децата Роми

Вчера во спортската сала на ООУ „Ѓорги Сугарев“ – Битола се одржа спортски натпревар со родители и деца од сите генерации од ромската и неромската заедница. Ова беше првпат заедно да се соберат родители и деца од сите генерации, вклучително и дел од наставниот...
КУМУЛАТИВНИ ПОСТИГНУВАЊА ОД СЕКОЈ ПРОЕКТ НА РОМАЛИТИКО ВО 2023

КУМУЛАТИВНИ ПОСТИГНУВАЊА ОД СЕКОЈ ПРОЕКТ НА РОМАЛИТИКО ВО 2023

ШТО ПОСТИГНАВМЕ ВО 2023 СО „ПРОЕКТ НА УСАИД ЗА ИНКЛУЗИЈА НА РОМИТЕ“ Бројките што следат подолу не се само статистика, овие бројки се заеднички сменети ваши животни приказни. Продолжуваме да ја оправдуваме вашата ДОВЕРБА и во 2024 година. ​​ Ги процесираме вашите...
Работилница за фасцилитатори во соработка со проектот “Борба против омразата и нетолеранцијата”

Работилница за фасцилитатори во соработка со проектот “Борба против омразата и нетолеранцијата”

Денес во рамки на Ромактед фаза II се реализира работилница за фасцилитатори која има за цел да им понуди информации и знаења за достапните услуги поврзани со бесплатните здравствени услуги за жени Ромки, социјалните услуги, новите законски измени за лицата без...
ШТО ПОСТИГНАВМЕ ВО 2023 СО ПРОГРАМАТА РОМАКТЕД II ФАЗА

ШТО ПОСТИГНАВМЕ ВО 2023 СО ПРОГРАМАТА РОМАКТЕД II ФАЗА

ШТО ПОСТИГНАВМЕ ВО 2023 СО ПРОГРАМАТА РОМАКТЕД II ФАЗА   ЛИНК ДО ВИДЕОТО   20 инфраструктурни зафати (патишта, фекални мрежи, детски игралишта, училишта) 471 ромско дете (209 девојчиња) вклучени во активностите за туторство 176 прегледи на лица од ромската...